Bezpieczne zapasy

Wiele firm gastronomicznych boryka się z problemami przechowywania potraw – bezpiecznego i zachowującego wszelkie walory odżywcze, estetyczne i smakowe. Niezastąpione stają się wtedy schładzarki, w których w ciągu 1,5 godziny można uzyskać obniżenie temperatury potraw nawet o kilkadziesiąt stopni Celsjusza. Szybki proces schładzania zapobiega namnażaniu się mikroorganizmów wewnątrz potrawy, co minimalizuje możliwość skażenia bakteryjnego i pozwala na zachowanie odpowiednich wymaganych norm. Z reguły można posiłki potem zamrozić i przechowywać do 5 dni, nie tracąc przy tym ich smaku, zapachu, koloru i wilgotności.
Do rozmrażania najlepiej zastosować piec konwekcyjno-parowy. Umożliwi to szybkie serwowanie potraw, które smakują i wyglądają identycznie jak te przygotowane bezpośrednio przed podaniem.
Zastosowanie schładzarek pozwala na wcześniejsze przygotowanie dużej ilości produktu i wykorzystywanie go stopniowo według potrzeb, usprawniając i czyniąc bardziej efektywną pracę w kuchni i minimalizując straty.

kluczowe frazy: Niezawodny sterownik schładzarki do mleka, Dochodzenie odszkodowań górniczych w Koninie, środek tezauryzacji, krzem sieć krystaliczna